PASZTET Z CUKINII Wegetariański bo jajko, można zamienić jak...

PASZTET Z CUKINII Wegetariański bo jajko, można zamienić jak się wie na co

(mała porcja na mała keksówczkę dla singla, można robić z podwójnej porcji, bo pyszny i szybko znika)

Składniki: około 1,5 szklanki cukinii bez pestek startej na tarce i odsączonej z wody, 1 mała marchewka, 1 cebula, 2-3 ząbki czosnku, 2 jajka, 1/4 szklanki bułki tartej, 1 łyżka oleju 1/4 szklanki płatków owsianych, tymianek, majeranek, gałka muszkatołowa, pieprz, sól,

Cukinie zetrzeć na tarce, dodać trochę soli, żeby puściła wodę, po 15 minutach dobrze odsączyć, cebulę i czosnek drobno posiekać i podsmażyć. Marchewkę zetrzeć na drobnej tartce. Wszystko wymieszać, przyprawić do smaku, włożyć do formy i do piekarnika na ok godzinkę (180 stopni).

Cukinie uwielbiam w każdej postaci, ale to przeszło moje najśmielsze marzenia:D Ja zajadam do chlebka, ale można też zjeść cały kawał na obiad np z sałatką. Smacznego!

Odpowiedz na ten wątek

Ta strona używa plików cookie i innych technologii śledzenia do rozróżniania poszczególnych komputerów, ustawiania spersonalizowanych usług, celów statystycznych i analitycznych oraz dostosowywania treści i reklam. Ta strona może również zawierać pliki cookie innych firm. Jeśli nadal korzystasz z witryny, zakładamy, że akceptujesz bieżące ustawienia, ale możesz zmienić je w dowolnym momencie. Więcej informacji tutaj: Polityka prywatności